25 January 2010

PADU 2010

Sungguh lama tak menaip laju2 kat blog ni. Jari jemari gemuk ni dah jadi stiff, menaip kena satu-satu. Blog dah bersawang dah pun. Ni semua sebab PADU. Oh, PADU..Aku tido lambat sebab kamu, aku kurang masa jawab AKW pun sebab kamu, aku gemok *fakta mengarut,memang realiti gemok* pun sebab kamo.

Tapi, jauh dalam hati, aku tak menyesal. Memang aku penat, memang banyak kerja lab aku tertangguh, tapi i still enjoy every bit energy i'd given, i still treasure the moment we practise, i miss the laugh and cry in the competition we had together.

Mungkin kemenangan kami di suku akhir menjadi pertikaian, tapi aku tak kisah dah. Aku tak pernah expect masuk akhir. Serius, aku sangat bangang dalam mereka pantun yang puitis. Teringat zaman dulu-dulu asyik kena marah. haha. Dapat masuk akhir?Kami sangat bersyukur. Tak mengharapkan jadi juara pun, yang penting, kami nak buat yang terbaik supaya orang yang melatih kami dan berlatih bersama-sama kami, serta mereka yang mempunyai harapan yang tinggi terhadap kami tak kecewa. At least, we did the best. Mungkin ada salah sana sini * especially aku. Jawab tergagap-gagap macam budak darjah 8 belajar sepanyol, bahasa tak indah langsung * , but my mates* other pemantun,not including me* did the best they can.

Tipu kalau aku kata aku tak nak menang, tapi kita kena tahu tahap kita kat mana. Jadi, aku sangat bersedia dan redha. Yang lepas,lepaslah. Yang akan datang, buat yang terbaik ok! Kostum mesti gempak, ayat dan pembayang mesti power. Saujana boleh.

Thanks semua. Semua desasiswa adalah juara. Korang terer buat pantun spontan okey. Aku, disebabkan 2 orang pemantun*Xira n Kiah* tu bagus, dapatla backup aku ni ha. Yana, arigatou gak. XD

Cik Mat,En. Sofwan, Dr. Nasir, terima kasih. En. Sofwan, Dr. Nasir terima kasih gak sebab bawak kami dan belanja kami makan. Dr. Nasir, saya main-main je pasal pizza tu. :)

SAUJANA is the best!!!

*Mesti korang macam,"apasal budak ni? Peliknya." Harap diskip je pembacaan untuk penulisan pada hari ni. And kalau korang rasa nak baca apa pandangan aku terhadap pasukan lain and nak kutuk2 depa, sorila,salah site. PEACE :D *

ha, nak tau pantun jawapan aku yang sangat bangang??

Masak pisang bertandan-tandan,
Hidup subur sebelah sawah,
Teknologi kini tiada sempadan,
Pengajaran diberi terjalin ukhwah.

Oh, itu idea awal ketika membina pantun saat duduk kat kerusi. Masa bangun n nak start jual n recite pantun tu, gelabah and nervous bercampur terlupa secara tiba-tiba. Rasa nak menyampah pun ada. Jadi, keluarla:

Pisang masak bertandan-tandan,
Hidup segar sebelah sawah,
Teknologi kini tiada sempadan,
Ilmu diajar jalinan ukhwah.

Sangat berbeza. Ohhh...Shut upla Liyana. Main2 lagi ye. Emm, Restu tahun ni, props kat dewan budaya and gimik mereka sangat best. Siap ada Fedtri Yahya. Silapnya, kitorang tak bergambar dengan dia pun as bukti. haish Saujana, aku cadangkan buat ala kayangan. Jemput A.Samad Said, sasterawan negara tu. Perghh,gila gempak habis. Angan jela. Mana nak carik baju for tema kayangan? Ah! Boleh2. Kupakai baju sekolah, kupakai skirt jururawat, kupinjam khidmat jurumake-up opera, kupakai kasut pinjam anak sedaraku dan kubawa tongkat tak sakti, taraa! jadila tema kayangan. Heee~

4 comments:

azim1706 said...

go go yanot...aku g dow tgk kat dewan budaye smlm~saujana better bg aku,,tp xda rezeki,,nk wat cmne kn^^,

liyana bardi said...

aku nampak akan ko yg memakai baju hijau trademark ko tuh..haha~

memang takde rezeki pun+aku yg sesengal..:D kalah dengan mata 3.5..ngeee~

mekacih sebab sokong saujana..tapi,xdengar pun suara korang sorak saujana??

azim1706 said...

memg kurg dnga suare kitorg jerit saujana,,sebab kitorg jerit kiah!!haha

liyana bardi said...

lain kali, buatla kiah SAUJANA..hoo~